Tips om een stoffen salon te onderhouden

Gepubliceerd op januari 29 2019

Tips om een stoffen salon te onderhouden

Een stoffen zetel straalt warmte en gezelligheid uit, maar het is erg belangrijk om deze zetel goed schoon te houden. Heel wat mensen twijfelen om een stoffen salon te kopen, omdat ze vaak niet goed weten hoe ze de stof moeten onderhouden. Hieronder vind je enkele nuttige tips zodat jouw mooie stoffen zetel zo lang mogelijk zal dienen, zelfs met twee kleine bengels die in huis rondlopen!

Tip 1: Kies een stof die tegen een stootje kan.

Als je een salon in stof wilt kopen, kies dan voor een stevige stof. Vraag in de winkel naar de stofstalen en neem jouw tijd om deze stoffen te bekijken. Wanneer je twijfelt over de kwaliteit van bepaalde stoffen, aarzel dan niet om iemand van de winkel achter raad te vragen. De stevigheid van de stof wordt bepaald door een Martindale Score die je vaak achteraan op de stoffen terugvind. Deze score geeft weer bij hoeveel wrijvingen de draadweefsels beginnen te verslijten. Voor een salon die intensief gebruikt wordt, reken je best op een Martindale Score van 15.000 of meer.

Tip 2: Kies voor een stof die beschermd is tegen vlekken.

Wanneer je een stof kiest die al van in het fabriek voorzien werd van een beschermlaag, kan je eventuele vlekken gemakkelijk verwijderen. Een voorbeeld hiervan zijn Aquaclean stoffen die je kan terugvinden in onze winkels. Deze stoffen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren. Meer info over Aquaclean stoffen vind je hier.

Tip 3: Bescherm zelf jouw stoffen salon tegen vlekken.

Er zijn heel wat stoffen die nog niet voorzien zijn van een beschermlaag, maar ook hier is een oplossing voor. Je kan jouw zetel gemakkelijk inspuiten met een professioneel product (Protexx) dat ervoor zorgt dat vlekken gemakkelijk verwijderd kunnen worden, zelfs wijnvlekken! Indien je een meubel van textiel aanschaft en kiest voor de aanvullende vlekkenservice van Protexx, is jouw meubel gegarandeerd 3 jaar vlekvrij (vlekken van o.a. voedingsmiddelen, dranken, transpiratie, ontlasting…). Deze kunnen door de bescherming van Protexx geen blijvende vlek veroorzaken. Na 3 jaar dien je jouw meubel opnieuw te behandelen.  Bij Meubelen Theo kan je deze Protexx spuitbus verkrijgen voor €100.

Protexx bescherming stoffen salon

Meer Posts