Het verschil tussen een boxspring en een standaard bed

Gepubliceerd op februari 12 2019

Het verschil tussen een boxspring en een standaard bed

 

Als je niet goed weet wat nu net het verschil is tussen een boxspring en een standaard bed, wel, dan ben je zeker niet de alleen. Wij krijgen deze vraag wekelijks te horen bij Meubelen Theo. Daarom vonden we het zeker nuttig om hier een extra woordje over te geven.

Een standaard bed (foto links) en een boxspring (foto rechts) zijn uiteraard beide even geschikt om in te slapen, maar er zijn toch enkele verschillen die je hieronder kan terugvinden:

slaapkamer met standaard bedboxspring  

Geen lattenbodem wél een box

Het grootste verschil tussen boxsprings en standaard bedden is de lattenbodem (zie foto). In een standaard bed leg je steeds een lattenbodem, in een boxspring niet. Deze lattenbodem wordt bij de boxspring vervangen door een box met pocketveren erin. Een boxspring is met andere woorden een soort verhoogde lattenbodem waar bovenop een matras op komt te liggen.

Lattenbodem

 

Niet in hout wél in stof of (imitatie)leder

Een bed bestaat in de meeste gevallen uit een houten bedkader waar een lattenbodem wordt ingelegd. Een boxspring is bekleed met een stof of (imitatie)leder dat je zelf kiest. Mensen die een nieuw bed willen kopen kiezen steeds vaker voor een boxspring aanzien dit past in elk interieur. Op deze manier moet je ook geen nieuwe kasten of nachttafels kopen die matchen met het nieuwe bed.  

 

Let op de matras

Zowel voor een standaard bed als voor een boxspring is het van belang om rekening te houden met welke matras je hierop legt. Op een lattenbodem kan je zo goed als elke matras leggen, maar je moet wel opletten dat je een recente lattenbodem hebt. Bij oudere lattenbodems staan de latten verder uit mekaar dan bij recente lattenbodems. Hierdoor vermindert het comfort van de matras. Hou hier zeker rekening mee.

 

Verstelbaar of niet

Bij een standaard bed kan je een elektrische of een met de hand verstelbare lattenbodem kiezen, maar ook bij een boxspring is dit mogelijk. Bij een boxspring kan je ervoor kiezen om een elektrisch verstelbare box te kopen. Hierbij moet je wel rekening houden dat je hierop een matras in twee aparte delen legt. Op deze manier kunnen de twee helften afzonderlijk bediend worden.

 

Indien je nog verdere vragen hebt kan je steeds in onze winkels terecht voor advies op maat.

 

 

Meer Posts