Zo hou je jouw allergie onder controle: anti-huisstofmijt tips

Gepubliceerd op februari 05 2019

Zo hou je jouw allergie onder controle: anti-huisstofmijt tips

 

Heel wat mensen zijn allergisch aan huisstofmijt. Deze microscopisch kleine diertjes kunnen jammer genoeg heel wat onaangename reacties veroorzaken bij deze mensen.

De slaapkamer is de plek bij uitstek waar je de meeste huisstofmijten kunt terugvinden. Je bed bevat heel veel huidschilfers (de favoriete maaltijd bij uitstek voor deze diertjes) en bovendien is de temperatuur en de vochtigheidsgraad er ideaal voor de huisstofmijten om zich voort te planten.

Hier alvast enkele tips om de huisstofmijt te bestrijden.

 

Anti-huisstofmijt tips voor in de slaapkamer:

  1. Koop de juiste matras

Mensen die allergisch zijn aan huisstofmijt, slapen het best op een matras die volledig anti-bacterieel en anti-allergisch behandeld is. Let op! Tegenwoordig zijn de meeste matrassen anti-allergisch behandeld, maar dit volstaat niet voor mensen met een huisstofmijtallergie. De matras moet tot in de kleinste vezel de juiste behandeling gehad hebben en moet volledig hypoallergeen zijn. Zowel de vulling als de hoes moeten behandel zijn. Bij Meubelen Theo vind je Hygienic Bultex matrassen die 100% anti-bacterieel en hypoallergeen behandeld zijn. Dit gamma is specifiek ontworpen voor mensen die allergisch zijn.

 

  1. Koop het juiste hoofdkussen

Net zoals de matras is het hoofdkussen een optimale omgeving voor de huisstofmijt om te overleven en zich voort te planten. Kies een hoofdkussen dat volledig anti-bacterieel en hypoallergeen is.

 

  1. Algemene kamer hygiëne

- Zorg ervoor dat het op jouw slaapkamer niet warmer wordt dan 18°c om te voorkomen dat de huisstofmijt zich kan voortplanten.

- Laat jouw bed ’s morgens goed verluchten met de vensters open.

- Ververs elke week de lakens en was 1x per maand de beschermer (molton).

- Poets regelmatig de kamer, ook onder het bed moet je goed kunnen schoonmaken.

 

Anti- huisstofmijt tips voor in de woonkamer:

  1. Kies de juiste salon

Huisstofmijt nestelt zich in textiel. Mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt kiezen beter voor een lederen salon in plaats van een stoffen exemplaar. Kan je toch geen afscheid nemen van jouw stoffen salon? Verstuif dan jouw salon (en kussens) af en toe met een anti-allergische spuitbus. Dit professioneel product kan je verkrijgen in meubelzaken of in de doe-het-zelf winkel. Dit product dient na de verstuiving enkele uren in te trekken. Hierna moet je de salon grondig stofzuigen om de huisstofmijt te verwijderen.

 

  1. Kies het juiste tapijt

Tapijten die voor  100% bestaan uit natuurproducten (sisaltapijten, katoenen tapijten) zijn volledig anti-allergisch. De huisstofmijt nestelt zich hier niet in en dus zijn deze tapijten volledig geschikt voor mensen die allergisch zijn. Bovendien zijn deze tapijten erg gemakkelijk in onderhoud omdat deze geen lange haren hebben. Deze tapijten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, ook maatwerk is hier mogelijk. Bij Meubelen Theo kan je een uitgebreide collectie natuursisal tapijten en hypoallergene katoentapijten vinden.

 

  1. Algemene kamer hygiëne

Laat de kamer voldoende verluchten en stofzuig minstens 1x per week alles grondig. Als je huisdieren hebt, stofzuig je best nog vaker aangezien deze dieren ook huidschilfers verliezen (waar de huisstofmijt dol op is).

Meer Posts